Akustikduk och Ljudabsorbenter

Akustikduk 75

Ljudtransparent och flamskyddad akustikduk som används till exempel bakom hålade väggpaneler eller hyvlade lister/glespanel. Bredden är 120 cm, en rulle ligger på 100 m. Finns i svart och vit. Säljs enbart i hel rulle. Akustikduk 75 har många fördelar:

– Fransar ej
– Slitstark
– Möglar ej
– Mycket liten ljudreflektion
– Flamskyddad
– Luktar inget
– Släpper inte farliga eller skadliga fiber
– Certifierad enligt Byggvarubedömningen och Sunda Hus.

Häftas normalt fast i regelverket innan ytterpanelen monteras. Mycket effektiv spärr mellan isolering och luften rummet. Används vanligtvis i studios, sporthallar, konserthus med mera. Klicka här för mer info: Akustikduk

Akustikduk

Akustikduk

Akustikduk
Akustikduk

Ljudabsorbent med eget motiv

Med Ljudbalans absorbent med eget motiv och valfri storlek kan du lätt och smakfullt ljudoptimera allt från större lokaler till mindre rum. Du får en ljudabsorberande väggprydnad där du själv väljer motivet! Ytskiktet är brandklassat och absorbenten är obrännbar. Skicka in egna bilder och låt oss göra snygga ljudabsorbenter. Din bild trycks i fyrfärg och levereras antingen med ram eller monterad på en rejäl träskiva. I båda fallen kommer absorbenten med beslag för enkel upphängning. Ljudbalans har under de senaste åren tillverkat och levererat dessa klass A-absorbenter till t ex musikstudios, kontor, hemmamiljö och skolor. Våra kunder är mycket nöjda med resultatet. Då Ljudbalans själva tillverkar dessa ljudabsorbenter med eget motiv är vi flexibla vad gäller utformning och storlek. Varje beställning blir unik för just ditt ändamål! Standardmåtten är 1200×600 och 2000×1200 mm med en tjocklek på 50 mm. Har ni önskemål om andra mått så hör av er. Klicka här för produktblad. Bilder på judabsorbenter som nu sitter i Radiopalatset: 1, 2, 3, 4. Är du arkitekt, inredare eller jobbar med ljudabsorbenter? Ta kontakt med oss och bli återförsäljare av tryckta ljudabsorbenter.

Ljudabsorbent

MineralSinus

MineralSinus har mycket bra ljudabsorberande egenskaper. Skivan kan lätt sättas upp på väggen, i taket eller byggas in i olika absorberande lösningar. Materialet dämpar ljudreflexen mycket effektivt tack vare optimalt motstånd som effektivt omvandlar ljudets rörelseenergi till värmeenergi. Dessutom har MineralSinus en skyddande yta av fiber. Ofta används tyget Scenmolton (se under textil) som i ligger på 3 meters bredd för att täcka över eller hänga framför ljudabsorbenterna. Absorptionskurva Pris exkl moms.

50 mm, 8 st skivor: 1850 kr
100 mm, 4 st: 1450 kr

Vi skickar enbart ljudabsorbenter till företagsadresser pga storleken på dessa produkter. Skickas på pall.


MinorSinus

I dagsläget har vi lite problem med leveranserna av denna produkt.

MinorSinus är ett högabsorberande skum, speciellt framtagen för ljudapplikationer och med en design som effektivt tar hand om ljudet. Ljudvågorna blir bokstavligt talas uttröttade av deras försök att tränga igenom materialet vilket resulterar i att ljudreflexen omedelbart reduceras. Den vågformiga designen ökar skummets egenskaper att absorbera jämt, trots att ljudet faller in med olika vinklar mot materialet. En av marknadens absolut bästa ljudabsorberingsprodukter i skum. Minimibeställning: ca 40 m2.


MiniSinus

I dagsläget har vi lite problem med leveranserna av denna produkt.

MiniSinus är ett ljudabsorberande skum som är speciellt behandlat för att få en hög andel öppna celler. Absorberar mycket bra även i de lägre frekvenserna. Detta skum är framtaget för att komplettera sortimentet med ett extra prisvärt alternativ. Ytan är vågformad för att ge en optimal absorbering av ljud, oavsett vilken vinkel ljudet faller in mot materialet. MiniSinus erbjuder maximal absorption till en mycket låg kostnad. Pga brandkrav ej godkänd att använda i offentlig miljö. Minimibeställning: ca 40 m2.


Ljudabsorberande tyg

Ljudbalans har ljudabsorberande tyger till bra kvalité och pris. Våra storsäljare är Scenmolton och Kalmuk men vi har även sammet med bra akustiska egenskaper. Samtliga är flamskyddade för offentlig lokal. För mer info se under rubriken Textil.

Akustikduk 450

Akustikduk 450 är en kraftig och i sig själv ljudabsorberande akustikduk som är tryckbar. Går att trycka i 4-färg.