Ljudabsorbenter och Akustik

Ljudabsorbent med eget motiv

Med Ljudbalans absorbent med eget motiv och valfri storlek kan du lätt och smakfullt ljudoptimera allt från större lokaler till mindre rum. Du får en ljudabsorberande väggprydnad där du själv väljer motivet! Ytskiktet är brandklassat och absorbenten är obrännbar. Skicka in egna bilder och låt oss göra snygga ljudabsorbenter. Din bild trycks i fyrfärg och levereras antingen med ram eller monterad på en rejäl träskiva. I båda fallen kommer absorbenten med beslag för enkel upphängning. Ljudbalans har under de senaste åren tillverkat och levererat dessa klass A-absorbenter till t ex musikstudios, kontor, hemmamiljö och skolor. Våra kunder är mycket nöjda med resultatet. Då Ljudbalans själva tillverkar dessa ljudabsorbenter med eget motiv är vi flexibla vad gäller utformning och storlek. Varje beställning blir unik för just ditt ändamål! Standardmåtten är 1200×600 och 2000×1200 mm med en tjocklek på 50 mm. Har ni önskemål om andra mått så hör av er. Klicka här för produktblad. Bilder på judabsorbenter som nu sitter i Radiopalatset: 1, 2, 3, 4. Är du arkitekt, inredare eller jobbar med ljudabsorbenter? Ta kontakt med oss och bli återförsäljare av tryckta ljudabsorbenter.

Ljudabsorbent med eget motiv

Akustikduk 75

Ljudtransparent och flamskyddad akustikduk som används till exempel bakom hålade väggpaneler eller hyvlade lister/glespanel. Bredden är 120 cm, en rulle ligger på100 m. Finns i svart och vit. Säljs enbart i hel rulle. Akustikduken 75 har många fördelar: – Fransar ej – Slitstark – Möglar ej – Mycket liten ljudreflektion – Flamskyddad – Luktar inget – Släpper inte farliga eller skadliga fiber – Certifierad enligt Byggvarubedömningen och Sunda Hus. Häftas normalt fast i regelverket innan ytterpanelen monteras. Mycket effektiv spärr mellan isolering och luften rummet. Används vanligtvis i studios, sporthallar, konserthus med mera. Går även att specialbeställa i 60 cm bredd.

Akustikväv

MineralSinus

MineralSinus har mycket bra ljudabsorberande egenskaper. Skivan kan lätt sättas upp på väggen, i taket eller byggas in i olika absorberande lösningar. Materialet dämpar ljudreflexen mycket effektivt tack vare optimalt motstånd som effektivt omvandlar ljudets rörelseenergi till värmeenergi. Dessutom har MineralSinus en skyddande yta av fiber. Ofta används tyget Scenmolton (se under textil) som i ligger på 3 meters bredd för att täcka över eller hänga framför ljudabsorbenterna. Absorptionskurva Pris exkl moms. 50 mm, 1200×600 mm: 200 kr/st, 8 st: 1350 kr. 100 mm, 1200×600 mm: 270 kr/st, 4 st: 950 kr. Vi skickar enbart ljudabsorbenter till företagsadresser pga storleken på dessa produkter. Går dock bra att beställa som privatperson.


MinorSinus

MinorSinus är ett högabsorberande skum, speciellt framtagen för ljudapplikationer och med en design som effektivt tar hand om ljudet. Ljudvågorna blir bokstavligt talas uttröttade av deras försök att tränga igenom materialet vilket resulterar i att ljudreflexen omedelbart reduceras. Den vågformiga designen ökar skummets egenskaper att absorbera jämt, trots att ljudet faller in med olika vinklar mot materialet. En av marknadens absolut bästa ljudabsorberingsprodukter i skum. Minimibeställning: ca 40 m2.


MiniSinus

MiniSinus är ett ljudabsorberande skum som är speciellt behandlat för att få en hög andel öppna celler. Absorberar mycket bra även i de lägre frekvenserna. Detta skum är framtaget för att komplettera sortimentet med ett extra prisvärt alternativ. Ytan är vågformad för att ge en optimal absorbering av ljud, oavsett vilken vinkel ljudet faller in mot materialet. MiniSinus erbjuder maximal absorption till en mycket låg kostnad. Pga brandkrav ej godkänd att använda i offentlig miljö. Minimibeställning: ca 40 m2.


VäggPanel

Vägg systemet är en effektiv lösning samtidigt som man har stora möjligheter till att välja färg och form på absorbenten. Absorbenten kan monteras i ett bärverk och blir då lätta att demonetera om så önskas. Möjligheterna ökas ytterligare av att absorbenten kan beläggas med tre olika ytor för att klara varierande miljöer. Maila för priser eller klicka här för mer info.

Ljudabsorbent Väggpanel

Dämpfötter

Dämpfötter används främst för att motverka att högtalarens vibrationer transporteras vidare ner i golvet, men även för att inte föra upp vibrationer i elektronik, mikrofoner eller annan känslig utrustning. Detta är högeffektiva dämpkuddar där hemligheten inte bara ligger i att det är ett skum utan även att materialet är framtaget för att reducera vibrationer på ett mycket effektivt sätt. Dämpkuddarna arbetar bäst vid sin designade belastning, därför måste högtalarna vägas. Klicka här för instruktion. Alla dämpkuddar tillverkas exklusivt efter varje högtalares exakta vikt. Dämpkuddarna tas sedan fram för att ligga exakt mitt i sitt optimala arbetsområde. Alla kuddar är alltså tillverkade för hand, och just för dina högtalare, efter att du själv vägt dem.


Klicka för större bild

Ljudabsorberande tyg

Ljudbalans kan nu presentera en helt ny exklusiv kollektion med ljudabsorberande textil. Textilierna är specialutvecklade till att just absorbera ljud i lokaler. De har mycket bra egenskaper och kan i många fall ersätta den fast ljudabsorbenten. Se dokumenten nedan för ljudkurvor och mer information. Pris 780 kr/m.
Angled
Inbetween
Still Se även Scenmolton under rubruken Textil. Scenmolton är en prisvärd ljudabsorberande textil. Från 105 kr/m exkl moms i tremetersbredd. Samtliga priser exkl moms.