Backdrop i moltontyg

En backdrop i scenmolton eller dekomolton är inte bara ljudabsorberande utan har en hel del andra egenskaper som man kanske inte tänker på som användare. Våra bakgrunder är alltid flamskyddade eftersom de i stor sett alltid sitter i någon typ av offentlig lokal och vi syr upp av många olika textiler även om moltontyg är vanligast.

Backdrop
Backdrop med knytband på vajer

På scenen vill man framförallt att artisten ska synas, han eller hon ska inte överglänsas av backdropen och som publik ska du tydligt se stjärnan leverera på scenen. Moltontyg är har en matt yta och skapar inte blänk eller glansiga reflexer viket gör att artisten syns tydligt i eventlokalens scen.

Ljussätta moltontyg

Att ljussätta en matt textil som moltontyg är enklare än en blank, glansig yta. Backdropen är dessutom borstad vilket gör att eventuella skrynklor inte blir lika ”hårda” utan lite mjukare och kan enklare trollas bort av ljusteknikern eller ljusmätaren i kontrollrummet.

Reglera ljud med backdrop av moltontyg

Att absorbera ljud med en backdrop på scener är lika självklart som att vi måste äta och dricka. En eventlokal utan ljudabsorberande scenmolton kan inte kallas professionell. Du kan montera bakgrunder och tyger olika långt från vägg och på så sätt kunna välja att ta bort vissa frekvenser och du kan välja veckade tyger för att kunna ta bort med energi och volym från reflexerna. Vi arbetar dagligen med våra akustiska material, men en större lokal kräver en akustiker som gör simuleringar och mäter upp lokalen och vilka frekvenser som skapar problem. Det kan verka omständligt med är faktiskt ofta betydligt billigare än att försöka gissa sig fram. Det finns tyvärr säljare av akustiska tyger som påstår sig kunna akustik, men att ha hängt upp ett tyg i en konsertlokal betyder inte att man kan akustik och ljudabsorbering. Skulle du be en vän som brutit benet gipsa ditt ben om du bröt det? Vi arbetar seriöst och långsiktigt med våra kunder.

Häng backdropen i en skena

Att hänga scenmolton i en skena är inte bara praktiskt för att kunna ta fram och ta bort bakgrunden på scenen utan även väldigt funktionellt för att kunna reglera akustiken i lokalen. Ska det sitta en ensam artist med ett akustiks instrument kan det vara en idé att dra bort vissa delar av ljusabsorberande textilen för att skapa rymd och dynamik. Skenor kan vara handdragna, det vill säga att de flyttas för hand. De kan förses med lina och då går det att välja mellan mittöppning och sidoöppning vid monteringen. Sista varianten är motordrag där det sitter en motor som drar ridån eller backdropen i skenan.

Färdigsydda backdropar

Färdigsydda backdropar i molton är en enkel och snabb lösning om du behöver tyga in en lokal eller avskärma detaljer i en offentlig lokal. Färdigsydda backdropar ligger som lagervara i flera olika storlekar och går snabbt att skicka ut.

Måttanpassning av backdrop

Ska moltontyget sitta i en skena är det en fördel att anpassa höjden så den passar till scenöppningen. Du kan fästa bakgrunden eller ridån antingen med spännband, läderremmar eller krokar beroende på vilken skena du har.

Backdropar i idrottshallar och arenor

Backdropar är ett mycket bra och vanligt inslag för att reglera akustiken i arenor som padelhallar, tennisbanor eller andra sporthallar. Det finns ganska många olika saker du kan tänka på innan installationen av ljudabsorberande tyger, så tänk igenom det noga. Vi kan hjälpa dig att sy upp flamskyddade tyger och leverera skenor för upphängning.

Backdrop i streamingstudio

Att använda en backdrop i scenmolton i en streamingstudio är inte bara snyggt, det har en hel del andra fördelar. Molton är ett effektivt tyg att få till en snygg studio snabbt och enkelt. Genom att hänga upp en backdrop får du en matta yta som är enkel att belysa och göra snygg. Med moltontygets ljudabsorberande egenskaper i bakgrunden så får du dessutom bättre ljud i studion. Hänger du den veckad kan du med ljussättningen skapa snygg effekt och samtidigt öka ljudabsorberingen i lokalen. När du är färdig med live sändningen tar du enkelt ned backdropen och packar ihop. Snabbt och enkelt!